onsdag 15 maj 2013

En tjej som inte rakar benen är .....

Säga vad man vill om att träna på gym, men det slår inte en tur i skogen. Att jogga med skrällmusik i öronen blandat med fågelkvitter. Solen som skiner mellan träden,  vitsipporna som blommar. Bara andas och njuta... Och flåsa lite förstås. Det känns bra att äntligen vara där igen.
Jag har ett dåligt spel på mobilen som handlar om att jag får tre frågor som jag ska svara på och någon annan ska gissa vad jag har svarat. Jag har tänkt ta bort det men jag och Ettan har spelat det och jag måste ju se om vi blir bästa vänner till slut. I alla fall fick jag en fråga som löd:
En tjej som inte rakar benen är
• osexig
• självmedveten
Det var de alternativen jag fick och det gick jag i spinn på. Vad menas egentligen?  Är osexig detsamma som självmedveten och tvärtom?  Eller hänger jag upp mig på små saker?  Kan man inte vara sexigt självmedveten men har inte idats raka benen den senaste veckan? Det är inte den enda korkade frågan som varit. Spelet är väl inte gjort för obstinata medelålders kvinnor. Det är gjort för ungdomar. Men då stör jag mig ännu mer. Deras värld är nog svår ändå utan värderingar om hur man anses vara utifrån hur man sköter sin kropps naturliga behåring. Det var bättre på "min tid" då var det inget konstigt om man inte rakade sig. Då ansågs till och med en riktigt hårig herrbringa vara manligt och sexigt.
Vi pratade om rakandets vara eller icke vara på det jobbet jag hade då, när jag var 20, alltså om vi tjejer skulle eller inte. Då sa en av killarna
- Hade det inte varit meningen att vi skulle ha hår så hade vi inte fått något.
Och det var ingen som opponerade sig mot det.
Så var det på den tiden.
Nu känns det som jag är hundra år eller något.
Om någon undrar varför det går så långt mellan mina blogginlägg så beror det på att datorn är knäpp. Flera bokstavstangenter fungerar inte. Nu skriver jag på mobilen och det blir pekfingervals.

Inga kommentarer: